hans joosten

"Het fijne was dat alles kon"

Familielid Hans Joosten aan het woord

“Mijn zus verbleef in 2012 drie maanden in Hospice Bethlehem. Ze was ongeneeslijk ziek.” Hans Joosten vertelt over deze indrukwekkende periode.

“Op het moment dat mijn zus er zelf voor koos om geen behandelingen meer te ondergaan, is ze op zoek gegaan naar een plek waar ze de laatste periode van haar leven kon wonen. Door de sfeer in het pand en het enthousiasme van de mensen die hier werken, wist ze meteen dat ze hier wilde zijn. De locatie is geweldig, met een rijke historie. Vanuit de w

niets was onmogelijk

Werkelijk niets was onmogelijk. Mijn zus mocht hier haar eigen sfeer maken en richtte haar eigen kamer in. Mijn zus wist heel goed wat ze wel of niet wilde. De zorg was uitstekend. Het personeel gaf haar alle ruimte. Iedereen was heel betrokken en er was meteen een klik. En ook voor ons als familie was er veel begeleiding. Daar werd heel zorgvuldig mee omgegaan. Dat heeft mij en mijn familie enorm geholpen en verlichting gebracht.

tweede huis

De hele familie en veel van haar vrienden en vriendinnen hebben afscheid genomen in de tuin. Alles kon, en het was zo gemoedelijk. Wij hebben de tijd die mijn zus als gast in het hospice heeft doorgebracht ervaren als een heel bijzondere tijd. Zelf zag ze het Hospice als haar tweede thuis, waar zij haar leven mooi heeft kunnen afsluiten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *