kim driessen

“De gast staat bij ons absoluut op nummer één!”

Medewerker Kim Driessen aan het woord

Kim Driessen is de jongste verpleegkundige in Hospice Bethlehem. Voor haar is elke dag bij het hospice bijzonder. Als verpleegkundige in de palliatieve zorg is ze nauw betrokken bij de laatste fase in iemands leven.

“Ik ben begonnen als wijkverpleegkundige, daar maakte ik kennis met mensen in de laatste fase van hun leven. Dáár wilde ik mezelf graag verder in specialiseren. Toen er een vacature vrij kwam in Hospice Bethlehem van Kalorama, heb ik meteen gesolliciteerd. Elke gast heeft zijn eigen manier van sterven. Je hebt dan zo’n intens contact met iemand. Dat is iets heel speciaals.

een warme, rustige plek

Gasten ervaren het hospice als een mooie, warme en rustige plek. Samen met het team van onder andere arts, verpleegkundigen en vrijwilligers proberen we onze gasten een waardig sterven te bieden. We zijn er voor de gast, maar ook voor de familie. We passen dagelijks de zorg aan op ieders wensen en behoeften. De gast staat bij ons absoluut op nummer één!

laatste verzorging

Wat mijn werk bij Hospice Bethlehem zo speciaal maakt, is de waardering die ik krijg. Hun oprechte dankbaarheid die ze uitspreken geeft me een prettig gevoel. Wat ik ook erg waardevol vind, is om samen met naasten van de gast de laatste verzorging te geven. Daarnaast krijg ik als verpleegkundige binnen Hospice Bethlehem de mogelijkheid om me te ontwikkelen en verder te verdiepen. Dit alles maakt voor mij als verpleegkundig elke dag bijzonder.”

vrienden hospice bethlehem bloemen

Een reflectie op onze rol in 2022 als voorzitter

Ik loop met – in beide handen – volle boodschappentassen achter twee mensen aan richting roltrap. Plotsklaps staan ze bovenaan de roltrap stil om te overleggen. Ik bots bijna tegen ze aan. “Oeps”, flap ik er uit. Zij zegt tegen hem: “Laten we even doorlopen, we staan in de weg”.

Lees verder »
anja martens

Je doet het met z’n allen.

Ze was er vrijwel vanaf het begin bij. Na 11½  jaar, nam ze deze zomer afscheid van het hospice. Anja Martens (62) uit Elst was als gastvrouw een vertrouwd gezicht. ‘Je doet het met z’n allen voor hetzelfde doel: dat de gasten het goed hebben’. Met Anja neemt het hospice afscheid van een echte Bethlehemmer.

Lees verder »
theo vd gein

Luchtige mensen zie ik hier het liefst.

Zijn kamer in het hospice biedt een prachtig uitzicht op de rivier en de Waalbrug. Vijftien kilometer stroomopwaarts heeft hij zijn hele leven gewoond: in het dorpje Leuth, dicht bij de Waal. Binnenkort gaat hij weer terug. Thuis wil hij opgebaard worden, net als zijn vrouw, die 8 maanden geleden overleed aan kanker. Al zijn wensen heeft hij op papier gezet. “Daar hoef ik me niet meer druk over te maken.”

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *