Voor bedrijven

De Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem kent een toenemend aantal bedrijven dat zich meerjarig met het hospice  verbindt. Daar zijn we erg blij mee. De ondersteuning die wij ontvangen, varieert van het leveren van goederen en diensten om niet, tot financiële steun. Wilt u zich als bedrijf of organisatie verbinden aan het hospice? Wij denken graag mee over de mogelijkheden.

Bethlehem Partner Platform

Bedrijven en organisaties die ons meerjarig ondersteunen, worden lid van het Bethlehem Partner Platform. Hiermee doen wij iets terug voor de steun die wij ontvangen. Het Bethlehem Partner Platform is een ontmoetingsplaats voor bedrijven en instellingen die op zijn minst één ding gemeen hebben: betrokkenheid bij de goede zorgen voor gasten, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers van het hospice. Als lid van het Bethlehem Partner Platform wordt u uitgenodigd voor de jaarlijkse Bethlehemlezing en wordt uw bedrijf vermeld op de website van het hospice.

 

Lees meer over de Bethlehemlezing van 2019, door prof. dr. Paul van der Velde.

 

 

 

Lees de Bethlehemlezing van 2018: ‘Zoek naar diepgang bij afscheid’, door Suzanne van Horssen.

 

 

 

Lees de Bethlehemlezing van 2017: ‘We sterven allemaal anders’, door Bert Buizert

 

 

 

Lees de Bethlehemlezing van 2016: ‘Dood is vermeervoudiging levenswaarde’, door Theo Camps.

 

 

 

Lees de Bethlehemlezing van 2015: ‘Op het kantelpunt tussen herstel en overlijden’, door Marcel Olde Rikkert.

 

 

 

Lees de Bethlehemlezing van 2014: ‘Passende zorg voor een waardig levenseinde’ door Betty Meyboom-de Jong

 

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over mogelijkheden om u aan te sluiten bij het Bethlehem Partner Platform? Neem dan contact op met ons via:

E-mail: info@vriendenhospicebethlehem.nl

Leden van Bethlehem Partner Platform:

 

Rabobank Rijk van Nijmegen steunt Stichting Vrienden Hospice onder andere met de organisatie van de Bethlehem-lezing en financierde voor een aanzienlijk deel onze hypermoderne klimaatinstallatie.

Hekkelman Advocaten en Notarissen verzorgde meermalen  de Bethlehem-lezing en steunt onze gasten met gratis (wijziging van) testamenten en schenkingen.

Kuypers Schildersbedrijf uit Druten is niet zomaar een schildersbedrijf. Met passie voor de historische betekenis van Huize Bethlehem hebben deze vakmensen het monument gerespecteerd en het toch een eigentijdse uitstraling gegeven.

Deel 2 ontwerpers ontwierp ons beeldmerk en de vertaling daarvan naar diverse communicatiedragers. Daarnaast adviseren ze ons op het gebied van communicatie.

Konings & Meeuwissen accountants en belastingadviseurs verleent ons om niet financiële- en vastgoed adviezen, verzorgt onze administratie en is onze accountant.

UMC St Radboudprof dr. Kris Vissers draagt met zijn inspirerende inbreng en adviezen bij aan de profilering van ons hospice.

Stichting Roparun maakte modernisering van de digitale communicatie in ons hospice mogelijk (met zogenaamde all in one tv/pc’s) en financierde een aanzienlijk deel van de modernisering van het pand na verwerving door de Vrienden in 2012.

Holland Casino Nijmegen en haar medewerkers steunde onsmeerdere malen ongevraagd en gevraagd financieel, laatstelijk om de Vriendendag mogelijk te maken. Biedt daarnaast twee parkeerplaatsen in de parkeergarage aan voor het personeel van het Hospice

Ronde Tafel Nijmegen 11 benoemde ons in de jaren 2011, 2012 en 2013 als belangrijk goed doel van hun zogenaamde Vierdaagse Café (HamerParty)

DKC Totaaltechniek maakte met een ruimhartige bijdrage de klimaatinstallatie financieel beter bereikbaar.

Aannemersbedrijf Van de Water droeg gevraagd en ongevraagd bij aan specifieke verbouwingswensen. Besteedde het geld van het 75-jarig jubileum aan het maken van kastjes op maat voor de badkamers van de gasten in het hospice

Giesbers Wijchen zette zich meermaals voor ons hospice in, ook bij de verhuizing van de grote dode boom uit onze tuin (die plaatsmaakte voor een heuse hemelboom).

Carine Kelderman Pianotechniek adviseerde ons bij de aanschaf van een in meerdere opzichten prachtige nieuwe piano (mede mogelijk gemaakt door de Rotary Club Nijmegen stad en streek).

Patientline financierde voor een deel onze all in one tv/pc’s en de nieuwe flatscreens op de gastenkamers.

Lamers Installatie Service zorgde ervoor dat onze gasten comfortabel gebruik kunnen maken van een omvangrijk digitaal zendernet.

Woningbouwvereniging Gelderland WBvG zorgt voor het beheer en onderhoud van het prachtige pand Huize Bethlehem.

Meesters in Communicatie maakte meerdere malen een sfeervol verslag van de Bethlehem-lezing voor publicatie in De Gelderlander en op onze website.

Museum Het Valkhof biedt gastvrij ruimte aan onze donateurs tijdens de Vriendendag (inclusief gratis toegang tot de actuele exposities).

Specsavers opticiens Nijmegen heeft een half jaar lang per verkochte bril of hoortoestel een donatie gedaan aan onder andere het hospice.

De Nijmeegse Funrunners hebben jarenlang aan het hospice gedoneerd als ook de opbrengst uit de verkoop van het Marianne Tielemans geschreven boek “De nieuwe buurtjes! Bloedstollend…”

Hoveniersbedrijf de Overhaag heeft de binnentuin van het hospice opnieuw aangelegd en heeft daarbij een aanzienlijk deel van de kosten voor materialen en diensten voor eigen rekening genomen. De tuin ligt er weer prachtig bij!

Ruud Linssen van Buro Bliss schreef 2 prachtige artikelen naar aanleiding van de Bethlehem-lezing (resp. een verslag van een interview in 2016 en een artikel in 2017).

Driestroom steunt Stichting Vrienden Hospice Bethlehem bij de Bethlehemlezing, die dit jaar (2016) in DROOMvilla LUX, onderdeel van Driestroom, plaatsvindt.

Klokbouw was meedenkend partner bij de renovatie en restauratie van ons prachtige pand. Dit Nijmeegse bouw- en ontwikkelingsbedrijf maakte de feestelijke heropening (17 mei 2015) financieel mede mogelijk.

Van Hontem architecten is – na 2002 – voor de tweede maal in de historie van Hospice Bethlehem de beste adviseur voor de herinrichting in 2014 van het monumentale pand “Huize Bethlehem“. Daardoor voldoen we aan alle wettelijke eisen en regels terwijl de inrichting en kleurstelling van het pand maximaal op de wensen van gasten, medewerkers en vrijwilligers is afgestemd.

Avanti ’55 en The Insiders hebben voor de derde maal het ‘Avanti-insiders Open Toernooi’ georganiseerd. Traditiegetrouw wordt dit toernooi tijdens de Vierdaagse gehouden. Het goede doel van 2018 is Hospice Bethlehem. Wij hebben 1200 euro in ontvangst mogen nemen.