“Mijn grootste wens is dat het pand bewaard blijft”

Anne Wardenier is al tien jaar lang vriend van Hospice Bethlehem. Ze vertelt wat het hospice voor haar zo bijzonder maakt, en waarom zij graag haar steentje bijdraagt.

“Ik ben geboren en getogen in Nijmegen en als klein kind ben ik al betrokken geweest met Huize Bethlehem. In die tijd werd het pand nog bewoond door de zusters Dominicanessen. Mijn moeder werd bij de geboorte van mij en mijn zusje bijgestaan door een van de zusters. Deze zuster is nadien altijd bij mijn ouders blijven komen, al was het maar voor een praatje en een kop koffie. En elk jaar, met Sinterklaas, brachten wij een mandje met lekkers naar de zusters die het verdeelden onder het deel van de Nijmeegse bevolking dat het niet zo breed had. Daardoor heb ik eigenlijk altijd een band gehad voor Huize Bethlehem.

Voor iedereen toegankelijk

Een van mijn oud-collega’s was betrokken bij de oprichting van Hospice Bethlehem. Ik ben het gaan volgen en op het moment dat het hospice geopend werd, ben ik naar de open dag geweest. Vanwege de warme band die ik heb met het pand en met de geschiedenis, maar ook omdat ik het belangrijk vind dat het hospice voor iedereen toegankelijk is, wilde ik Hospice Bethlehem steunen. En er is natuurlijk geld nodig voor renovaties aan het oude pand, dus het is prachtig dat er een stichting is van vrienden die dat op zich neemt. Zodoende ben ik vanaf de opening al vriend geworden van het Hospice. Mijn grootste wens is dat het pand bewaard zal blijven, zoals de zusters Dominicanessen het gewild hebben. Als vriend draag ik daar heel graag aan bij.”

← Terug naar ervaringen

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u in voor de E-mailnieuwsbrief