“De gast staat bij ons absoluut op nummer één!”

Kim Driessen is de jongste verpleegkundige in Hospice Bethlehem. Voor haar is elke dag bij het hospice bijzonder. Als verpleegkundige in de palliatieve zorg is ze nauw betrokken bij de laatste fase in iemands leven.

“Ik ben begonnen als wijkverpleegkundige, daar maakte ik kennis met mensen in de laatste fase van hun leven. Dáár wilde ik mezelf graag verder in specialiseren. Toen er een vacature vrij kwam in Hospice Bethlehem van Kalorama, heb ik meteen gesolliciteerd. Elke gast heeft zijn eigen manier van sterven. Je hebt dan zo’n intens contact met iemand. Dat is iets heel speciaals.

Een warme, rustige plek

Gasten ervaren het hospice als een mooie, warme en rustige plek. Samen met het team van onder andere arts, verpleegkundigen en vrijwilligers proberen we onze gasten een waardig sterven te bieden. We zijn er voor de gast, maar ook voor de familie. We passen dagelijks de zorg aan op ieders wensen en behoeften. De gast staat bij ons absoluut op nummer één!

Laatste verzorging

Wat mijn werk bij Hospice Bethlehem zo speciaal maakt, is de waardering die ik krijg. Hun oprechte dankbaarheid die ze uitspreken geeft me een prettig gevoel. Wat ik ook erg waardevol vind, is om samen met naasten van de gast de laatste verzorging te geven. Daarnaast krijg ik als verpleegkundige binnen Hospice Bethlehem de mogelijkheid om me te ontwikkelen en verder te verdiepen. Dit alles maakt voor mij als verpleegkundig elke dag bijzonder.”

← Terug naar ervaringen

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u in voor de E-mailnieuwsbrief