Nijmeegse hoteliers maken familie-appartement Hospice Bethlehem mogelijk

Nijmeegse hoteliers slaan de handen ineen voor familie-appartement Hospice Bethlehem

In het voormalige klooster aan de St. Anthoniusplaats in Nijmegen bevindt zich Hospice Bethlehem, waar 20 medewerkers en 130 vrijwilligers zorg verlenen aan mensen voor wie thuis sterven niet wenselijk of niet mogelijk is. Hospice Bethlehem is een van de twintig high-care hospices in Nederland en biedt plaats aan 10 gasten van wie de levensverwachting minder dan 3 maanden is. Inmiddels hebben bijna 1.500 inwoners van de regio Nijmegen in het hospice afscheid van het leven genomen. In 2016 is een ingrijpende verbouwing en renovatie afgerond waardoor het pand nu voldoet aan alle moderne eisen en daarnaast de gast meer comfort biedt. Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem renoveert nu ook het interieur volledig, zodat een eigentijdse uitstraling wordt gecreëerd, iedereen zich welkom voelt en het hospice nog lang behouden blijft voor Nijmegen.

Om deze wens te realiseren, gingen de ‘Vrienden’ op zoek naar partners die financiële steun kunnen bieden. Een bijzonder project binnen de renovatie is het creëren en inrichten van een “familie-appartement”, waar familie en andere naasten van de gast kunnen blijven overnachten om zo dicht bij hun dierbare te kunnen zijn. Ward Verkuylen, voorzitter van Stichting Vrienden van Hospice Bethlehem zocht contact met Mark Nijhuis, eigenaar van onder andere “Hotel Credible” en “In de Kazerne”. Mark: “Ondanks dat ik met ons hotel eigenlijk een paar meter van Hospice Bethlehem verwijderd zit, was ik er nog nooit binnen geweest, sterker nog, ik wist niet eens wat er in het pand zat en dat het de functie van een hospice had.” Tijdens de rondleiding vertelde Ward hem over het familie-appartement. “Als hotelier werd ik geraakt door dit project. Gasten die bij ons in Credible komen overnachten, doen dit voor hun plezier en de hotelkamers zijn dan ook van alle gemakken voorzien. Dan moet het toch ook mogelijk zijn om comfortabel te verblijven wanneer je een dierbare bijstaat in de laatste fase van zijn of haar leven?” aldus Mark Nijhuis.

Hij besloot de daad bij het woord te voegen en heeft collega-hoteliers benaderd, waarvan er inmiddels 8 enthousiast hebben gereageerd. Naast Hotel Credible hebben ook de hotels Courage, Oranjestaete, Atlanta, Prikkels, Apollo hotel, Mercure Hotel NIjmegen, Hertogplein en Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent toegezegd hun naam te verbinden aan Hospice Bethlehem. Het doel van Mark om met zoveel mogelijk hotels in Nijmegen de inrichting van het familie-appartement te financieren, is daarmee bereikt. “Een gezamenlijk gerealiseerde hotelkamer in het centrum van Nijmegen zonder commercieel belang, dat is toch geweldig?”.

Zie ook het artikel dat de Gelderlander er aan wijdde (Gelderlander, 28 februari).

← Terug naar nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u in voor de E-mailnieuwsbrief